Sweet Potato
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Sunday, May 12, 2013 | 1:02 AM | 0 Atasinchi
Assalamualaikum :)

semalam aku borak2 dgn Alin , then ttibe aku ckp dgn die .
'susahkan nk pertahankan hubungan . huh'
kdg2 aku sendiri rse give up dgn smue nie . aku rse aku nk lpaskn smuanye .
bknnye die layan aku xbaek . tp , aku mseh rse kurang . die xspeuhnye perhatian dgn aku .
sdangkan aku amat perlukan perhatian seorang llaki .
aku da jarang dgn die . padahal dulu kitorang slalu same2 . 
even die bz skalipon , die akn carik sikit mase utk kol aku atau text .
tp skarang ? hmm . aku xpena nk salakn die spenuhnye . mngkin dr sikap aku ...
dia berubah ~

kadang2 aku rse tertekan dgn prangai die . tp bile aku fikirkan blik ..
mcm mne die nk dkat aku dulu . mcm mne die usahe ..
aku buang jauh2 semua tu . aku xnak lukekan hati die .
aku xnak bwt die sedih . 
tp aku xnak die bahagie sbb prempuan laen :'(
Ya Allah jauhkanlah . 

kadang2 , bile aku berdepan dgn org ramai , aku mrasekn yg 
diri aku nie xsetanding dgn die . aku rase klu die jmpe prempuan nie ,
msti die akan tnggalkn aku utk prempuan nie . 
bkan aku xcube utk buang perasaan nie .
da byk kali .. tp
tak boleh ..

kadang2 , aku cemburu bile ade perempuan laen komen dkt 
status die . mention nme die kt twitter , chat dgn die .
ini normal kn bg perempuan ? tp knape die xfaham :'(
da kurang ke syg die utk aku ? xcukup ke aku utk die ? 
ape yg perempuan tu ade yg aku xde ? bnde2 nie sume la yg bwtkn aku
nnges xbrhenti .

kadang2 , bile die xtext aku . aku slalu ragu dkt die . 
aku slalu fikir yg die tgh kol prempuan laen . text prempuan laen . 
dan aku menangis . menangis . menangis dan menangis .


kadang2 , bile aku da Move On . die dtg blik kt aku .
dan aku sedar , aku xbole move on klu die ade ..
dan aku sedar yg aku sgt perlukan die dlm hidup aku ..


kadang2 , bile die berjanji yg die akan jd mcm dulu blik ,
aku rse sgt happy . sbb aku yakin yg die akan bg perhatian kt aku mcm dulu .
tp klu dlm satu hari hnye satu kol ? semua kebahagiaan aku mcm terbanggg .

tolonglahhhh jangan mungkir janji tu :'(
________________________________________________________________________________________
Saturday, May 4, 2013 | 9:50 PM | 0 Atasinchi
Assalamualaikum :)

lame sgt da aku xupdate blog nie . sori . bz sikit .  laptop pon bru oke :) #Alhamdulillah
1 mei 2012 . sgt indah bg aku dan die . detik permulaan hubungan kite yg sgt bahagie :')
kau hnye amik mse satu minggu utk curi hati aku . aku senang dgn khadiran kau . 
aku trase yg ade org yg sgt mncintai n mnyayangi aku yg sdg tggu aku .
w/pon mse tu mmg aku da ade org laen . bile kite mule rapat aku da xhiraukan org laen .
yg ade di mate aku hnye kau :) 

24/4/12 : kite start komen :)
25/4/12 : awk start chat sy bile sy rogol wall awk byk2 . hahah :)
26/4/12 : kite msih berchatting ..  n awk ingt sy cple dgn myrul 
27/4/12 : awk bg no awk . sy miskol . then kite texting . awk ingkn syg ~
30/4/12 : kite text , then awk ckp awk nk tarikh cntek utk kite due :)
#Allah je tau prasaan sy wktu tu . mse tu awk kt johor . sy tnye awk , dtg skola xbesok ? awk ckp mstila dtg nk tgk org tu :)
31/4/12 : awk ckp kt sy yg awk suke tgk sy mse mule2 awk nmpk sy kt kantin tgh maen kura2 .
1/5/12 : pkul 12 45 , sy ckp kt awk , "eh da 1 mei la :) "
awk ckp , "awk nk ke :("
lpastu sy ckp "sperti yg dijanjikan :)"
awk sgt gmbire wktu tu . sy pon gmbire bile tau awk suke . 
2/5/12 : awk krimsalam kt sy :) awk ajk sy maen badminton kt dewan tp sy nk belajar :)
3/5/12 : hari pertame kite jmpe  kt kantin . awk bg sy coklat yg 1.50 tu . bntuk bunge :)
lpastu ptg tu jmpe lg , sy segan nk tnjuk fon sy kt awk . haaha :')
16/5/12 : hari guru . kite pakai bju rumah jebat same2 :) n  mse tu rmi org tau yg sy nie org yg awk syg :)
21/6/12 : hr sukan . first time awk cubit pipi sy n sy sgt trkejut O.o mse nk blik ,
sy ngajok sbb awk xbg sy topi awk . tp akhirnye dpt jgk topi transformer :)

hubungan kite sgt bahagie awk . hr2 syg sy utk awk mkin brtambah . xpena pon brkurang . sy harap sgt hbungan kite nie kekal smpi bile2 awk . sy nk hubungan kite nie brakhir dgn satu ijabkabul n ikatan yg sah .
sy syg awk slamenye Azrul Hafiz 

Ya Allah kau satukanlah hati kami dgn satu ikatan yg halal . kau pnjangkanlah jodoh kami hingga ke jannahMu . kau berkatilah hubungan kami .kau jauhkanlah kami dr segala bntuk dugaan , dr segala musuh . agar kami dpt mencapai kebahagiaan yg hakiki . hnye kpd mu kami sembah dan hnye kps Mu kami meminta pertolongan . Amin Ya Rabb . #doakn kami ye korang :)

I hope our love will grow fonder :) #InshaAllah
________________________________________________________________________________________
Wednesday, October 10, 2012 | 5:24 AM | 0 Atasinchi
Assalamualaikum ..
lame beno x ngupdatenye kn :)
exam week . sgt mmenatkn . act xpon . aku je yg mmbebankn otk kn .
stakat nie da 6 paper , lg 18 paper lg . huh . byk kn --'

hmm , xpena gado smpi mcm nie skali . da dkt due hri mcm nie jgk .
sala aku ? mungkin .. sala die ? ntah ~
smpi bile nk trus mcm nie pon ntahla .. aku da puas pujuk . da puas text .
n da puas MENANGIS .. rse mcm nk than je air mata nie , jgn klua lg . 
xbole nk dbendung da rse sdih nie . mcm mati laki je kn .. hmm
aku pon xtau la knp . dulu klu gado dgn pkwe sbelum2 nie , xdela smpi aku 
nk mrayu bagai . slalunye aku yg kne pujuk . tp kli nie ..
aku xkesa ... aku pujuk beriya kot . snggup tggu smpi pkul 11 malam , 
nk tggu die angkt kol . smpi tlefon ruma die , tp mak die yg angkt -_-
kecewa tu kecewa jgk la . tp nk bwt mcm mne . bak kte org , brani bwt brani tnggung kn ~
slalunye , aku dgn die pergi klas sme2 , tp td .. xpon . xpela , mngkin die lmbt .
then , smalam aku da ckp dgn die , nk jmpe blik skola nnti . tp , die xtggu pon .
 xpe lg , mngkin die pnat n nk rehat . sbb die ade training ..
blik tu pkul 4 , aku kol die . nseb die angkt , w/pon 
xmesra mcm slalu , tp aku rse lega sbb dpt dnga suare die . rse mcm rndu yg da brtahun2 smpan nie ,
lega sikit :') tp xpuas lg , nk ckp lme2 . xpela . nnti lme2 oke la kn ..
hnye perlu brsaba je kn .. smalam aku rsau sgt kt die , die jtuh moto . 
Allah je tau mcm mne prasaan aku wktu tu .
bkn die yg bgtau aku , aku tgk die update status . aku yg tgh bwt add mt , stret tnggalkn , trus text die 
tnye keadaan die mcm mne . btolla ape yg aku sngke , die mara aku .
dlm tgh2 text tuh , aku tnggalkn skejap , amik wuduk , mngaji utk die .
smbil mnanges2 mcm xdpt susu . ntahla , sebak yg tramat . lps mngaji tu rse tenang skit .
w/pon die lps tu xrply text aku , xangkt kol aku . lpas ngaji tu aku bole jgk tdo .
w/pon pyah skit . hmm . bile aku smpi klas pg td , sume pndg aku ..
nmpk muke aku yg xde mood diorang sume diam . matub je slambe .
'eh abg xanta ke arinie ?'
stret aku mnanges ats buku addmt . then , mlm smalam aku ade bwt surat nk bg die .
aku ingt die xdtg , so aku trus buang surat tu . tp time rhat , die pass bekal aku kt matun .
sumpah sdih yg amt . dlm hati aku asyk ckp , awk bnci sy ke ?
hmm , mntak2la bnde nie settle cpt2 :)

Ya Allah klu die bkn jodohku ttupkanlah pintu hati ku untuknya , dan kau jauhkanlah rse kecewa dlm hatiku . dan kau jauhkanlah die dr pndangan ku . slepas prpisahan itu , kau lndungilah dirinya .
andai die jodoh ku selesaikanlah pergaduhan ini . ameen ~
________________________________________________________________________________________
Friday, August 31, 2012 | 9:37 AM | 0 Atasinchi
Assalamualaikum ..
Alhamdulillah i'm still alive , my family , my relatives , my friend , my teachers 
n him too :) Happy National Day for all malaysian :D

knp mcm nie ?
da 4 bulan da . tp , kitorang msih mcm tu jgk . ntahlaa , aku xtau la smpi ble kitorang nk mcm nie !
stiap kli nk msuk bulan sterusnya mesti gadoh . kenapa ? aku xthan klu tiap hri nk kne mcm nie . 
aku da penat . sumpah ! aku stress ! trase nk putus tp ntahlaa . jgnla bwt syg aku hilang :/
setiap hari aku nk kne than . stiap hari aku nk kne mengalah . tp smpi bile ?
aku bukannye org yg kuat nk buang sume perasaan aku . aku perempuan weh :'(
aku sensitif . da la mls nk ckp byk lagi . bye :/

________________________________________________________________________________________
Sunday, August 26, 2012 | 4:17 AM | 0 Atasinchi
Assalamualaikum
praise be to Allah . already 8th syawaal . tp stu hari puase 6 pon blom bwt lg =='
cpt sgt mse brlalu kn . esk da skola n exam woo !
fz , kim , mm , mt .
menitik nitik air mata aku . hmm , aku tawakkal jela . rsenye da usahe , tp ntahlaa . 
hehe :D aritu exam bio trsangatlah hmm . xtau nk ckp mcm mne .
seriously klu time ckgu ajar aku ade , aku yakin boleh jawab . tp mse ckgu aja aku xde .
so , aku anggap kali nie bkn rezeki aku utk dpt A :'/
it's hard u know . bile exam first smpi penggal maintain A , bile exam bulanan 
jatuh gedebuk hamekkau . haishh . 

act aku xnk pon cite psal exam , tp mukaddimah la knon :P
azam n tekad ? da byk azam aku nk capai ble mnjelang thun bru . tp xsemuanya trcapai .
antare yg trcapai la . Alhamdulillah . Allah kn selalu bersama hambanya :)
- solat penuh :)
this is the most great things ! aku brsyukur sgt , tahun nie alhamdulillah solat aku penuh .
bukan mcm tahun sbelum2 nie . kdg2 xsolat pon . hmm . astaghfirullah .
bkn nk mmengaibkan diri , tp kesal dgn ape yg aku da bwt . klu la mse boleh undur kan :'(

ade jgk azam aku yg xtrcapai smpai skarang .
this is the hardest ! * tutup aurat dgn sempurna .
kdg2 , ble kte nk brubah ke arah kebaikan kite rse malu dgn org sekeliling .
same goes to me . hmm . da brape kali ayh sruh aku pkai tudung labuh , tp aku ..
i'm not ready yet ! bile msenye aku nk ready pon xtau . semakin hari umur aku bukan makin mude .
da nak form 5 da pon . rmi da kwn2 aku yg da pki tdung labuh , tp aku ?
ade kwn aku da siap berpurdah da pon . tp aku ? 
Allah kuatkanlah semangat aku :'/
aku slalu tgk org pki tdung labuh nie lawa je , ade jgk niat nk pki .
tp ble pkir blek , klu aku pkai lawa ke ?
da byk kali aku ckp kt dri sndri , jgn trlalu pkir ape yg org akn ckp .
tp aku xbole ! aku lg pntingkn ape yg org ckp drpd ape yg Allah sruh .
act , taon lpas kn aku ade ckp nk pinda skola ala2 arab kn . sbnrnye aku nk msuk situ sbb nk pki 
tdung labuh . tp , mungkin niat aku xbtol , so xde rezeki . 

- xnak couple ?
hmm , nie lg satu , da bpe kali aku jnji dgn dri aku , lps clash .
k da xnk cintan cintun lg . tp , aku xtepati jnji pon . 
stiap mnusie ade kelemahan die . manusie slalu hanyut / lalai / alpa ble ade cinta .
aku salah sorang drpd nye .tp Alhamdulillah , sjak aku couple dgn die , aku slalu brazam nk ubah dri aku .
sbb ape ? sbb aku nk ubah die . org slalu ckp sbelum nk ubah org , ubah dri kite dlu .
no ! exactly wrong . xsala klu kite nk ubah org , dlm mse yg sme kite mmperbaiki diri sndri rite ?
that's call , love till jannah . msing2 nk mmperbaiki dri sndri utk jd yg trbaik d mate Allah n mte manusie :)

k , too much talk . spe2 yg bce doakn spaye aku berubah . ameen :)
p/s : mak aku ckp ' klu hbungan nie buatkn dri kau dekat dgn Allah xpe ' 
PAST


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕


Assalamualaikum . may all have a day full of barakah :)
YA Allah i love him . let us being forever until Jannah :)
_______________________________________
◕ Shout Here ◕

Put your cbox code here.

_______________________________________
◕ Sing Along ◕


_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : Ana Min- Ji
Template : Sya Syahirah
Header : OneWifey
Tutorial : OneWifey
BestView : Google